Nadeszły wyjątkowo długo w tym roku wyczekiwane upały. 30 stopni na termometrze to idealny czas na zabranie do ogrodu kokosowej miski, położenie się pod moją na razie zaledwie 1,5 metrową palmę i wczucie się w klimat tropików 😉
W misce serwuję dziś kokosowy pudding chia z dodatkiem płatków róży, które w ostatnim czasie są moim ulubionym dodatkiem (inną wersję różanego śniadania możecie zobaczyć tutaj – różane smoothie bowl).
Składniki na jedną porcję
- 200 g jogurtu naturalnego (gęstego lub typu greckiego)
- 1 banan
- około 5 łyżek wody kokosowej
- 1 czubata łyżka suszonych jadalnych płatków róży
- 3 łyżeczki nasion chia
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- posiekane 0,5 kostki czekolady deserowej
Przygotowanie
Jogurt, pół banana, wodę kokosową i płatki róży zblendować.
Wymieszać z nasionami chia i odstawić do lodówki na minimum 15 minut do stężenia.
Na wierzchu ułożyć pokrojoną połowę banana, posypać wiórkami kokosowymi i czekoladą.
I takim sposobem trafiam tutaj ?Przyciągasz jak magnez ???tymi pięknymi zdjęciami buziaki dla ciebie ! Moja mistrzyni ??
Ogromnie Ci dziękuję za tak ogromną dawkę motywacji :*