Tropikalne śniadanie. Kokosowy pudding chia z różaną nutą.

Nadeszły wyjątkowo długo w tym roku wyczekiwane upały. 30 stopni na termometrze to idealny czas na zabranie do ogrodu kokosowej miski, położenie się pod moją na razie zaledwie 1,5 metrową palmę i wczucie się w klimat tropików 😉

W misce serwuję dziś kokosowy pudding chia z dodatkiem płatków róży, które w ostatnim czasie są moim ulubionym dodatkiem (inną wersję różanego śniadania możecie zobaczyć tutaj – różane smoothie bowl).

 

 

Składniki na jedną porcję

  • 200 g jogurtu naturalnego (gęstego lub typu greckiego)
  • 1 banan
  • około 5 łyżek wody kokosowej
  • 1 czubata łyżka suszonych jadalnych płatków róży
  • 3 łyżeczki nasion chia
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • posiekane 0,5 kostki czekolady deserowej

 

Przygotowanie

Jogurt, pół banana, wodę kokosową i płatki róży zblendować.

Wymieszać z nasionami chia i odstawić do lodówki na minimum 15 minut do stężenia.

Na wierzchu ułożyć pokrojoną połowę banana, posypać wiórkami kokosowymi i czekoladą.

 


Smacznego!

2 komentarze

  • Ania
    11/07/2017 at 22:37

    I takim sposobem trafiam tutaj 😉Przyciągasz jak magnez 🌸🌸🌸tymi pięknymi zdjęciami buziaki dla ciebie ! Moja mistrzyni 🙌🏻

    • czarnaewcia
      Ewa
      17/07/2017 at 08:37

      Ogromnie Ci dziękuję za tak ogromną dawkę motywacji :*